Begeleidende teksten en artikelen

Neptunus retrograde 28 juni – 4 december 2022: grote verwarring & je spiritueel ontwikkelen


Grote verwarring.

Je niet thuis voelen in deze wereld. Bijzondere ingevingen en dromen.

De mystieke planeet Neptunus loopt vanaf 28 juni retrograde en dat merk je ongetwijfeld!

“Je wilt je meer terugtrekken en je richten op jouw droomwens voor de toekomst,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.


Je kunt tijdens Neptunus retrograde besluiten je spiritueel te ontwikkelen en jouw transformatieproces serieuzer te nemen.


Verwarrende tijden


De dromerige en mystieke planeet Neptunus loopt vanaf dinsdag 28 juni tot 4 december 2022 retrograde. De uitwerking van deze planeet is waarneembaar in je innerlijke belevingswereld. Je kunt in deze periode meer bezig zijn met wat zich bij jou vanbinnen afspeelt. Omdat Neptunus ervoor kan zorgen dat zaken een beetje vaag en onduidelijk zijn, raak je nu makkelijk in de war. Je weet soms niet wat waar is en wat niet. Maar dankzij jouw intuïtie en dromen krijg je uiteindelijk antwoorden.
Verder kun je in deze periode meer de behoefte hebben om je terug te trekken. Je bereidt je geestelijk voor op jouw toekomst – dit is een nawerking van de unieke samenstand van Neptunus en Jupiter op 12 april.


Zo ervaar je de gevoelige Neptunus-energie


Neptunus is de heerser van het teken Vissen. Door zijn invloed ben je vaak dromerig, gevoelig, mediamiek, vriendelijk, hulpvaardig en creatief. Jouw levendige fantasie kun je goed uiten in kunst, zoals fotografie, film, muziek, dans of schilderen.

Een hoger ideaal of spiritueel doel is voor jou belangrijk. Je mag daarbij opletten dat jij je niet te veel opoffert of er te veel in opgaat. Je hebt namelijk weleens de neiging om de realiteit te ontvluchten. In negatieve zin kan dit vluchtgedrag tot een verslaving leiden of je kunt grenzeloos gedrag vertonen. Ook zelfmedelijden of een slachtofferrol aannemen kan een schaduwkant zijn van de invloed van Neptunus. Je kunt je onbegrepen voelen door jouw gevoeligheid, het leven als zwaar ervaren en je niet thuis voelen in deze wereld.


Naar binnen keren en gevoelens onderzoeken


Tijdens Neptunus retrograde wil jij je meer terugtrekken en je richten op jouw droomwens voor de toekomst. Ook kun je aan de slag gaan met een creatief project. Of je wilt je inzetten voor een goed doel of anderen helpen met het maken van een nieuwe start, zodat ze meer structuur in hun leven krijgen. Je kunt in contact komen met jouw gevoelens door bijvoorbeeld te mediteren of yoga te beoefenen. Zo vind je meer rust in jezelf, wat jou een goed gevoel geeft en een therapeutische werking kan hebben. Je mag jezelf meer gunnen!


Mediamieke gaven


Je kunt tijdens Neptunus retrograde besluiten je spiritueel te ontwikkelen en jouw transformatieproces serieuzer te nemen. Het kan zijn dat je stappen bedenkt om jouw mediamieke gaven in te zetten voor een hoger doel of zielsmissie. Je wilt angsten loslaten over het opbouwen van een carrière waarbij je jouw paranormale gaven gebruikt. Misschien wil jij je graag op de toekomst richten, maar merk je ook dat je nog onverwerkte pijn uit het verleden mag transformeren. Jouw droomwensen voor de toekomst zijn een goede motivatie om je transformatieproces door te zetten.


Helen van traumatische gebeurtenissen


Het kan zijn dat (er rondom) je geboorte een traumatische ervaring was en jij je onveilig hebt gevoeld in je jeugd. Je merkt dat je daardoor angstig bent, niet goed weet waar jouw grenzen liggen en nu makkelijk vlucht in je eigen wereld of in een verslaving. Creatieve therapie of iets dergelijks kan jou helpen om aangrijpende gebeurtenissen zoals een geboortetrauma te verwerken. Het kan ook gaan om seksueel misbruik, machtsmisbruik of situaties waarin je in aanraking kwam met criminaliteit.

Misschien heb je iemands dood nog niet goed verwerkt. Je kunt via een medium of via dromen boodschappen ontvangen die jou gerust stellen en helpen om alles een plekje te geven.


Wat is waar?


Door Neptunus retrograde kun je plotseling met beide benen op de grond komen. De situatie of relatie waarin je zit, is toch niet zo rooskleurig als je dacht… Je kunt verwarring ervaren: wat is nu waar en wat niet? Ingevingen of dromen kunnen duidelijk maken wat er precies speelt. Verder kan er meer zichtbaar worden dat iemand jaloers of boos op jou is of zelfs wraakzuchtig. Ook psychische problematiek kan nu duidelijker worden.


Tweelingzielen: een versneld transformatieproces


Tweelingzielen kunnen veel verwarring ervaren. Jullie gevoelens en gedachten lopen mogelijk flink door elkaar heen. Ook kunnen jullie lichamelijke klachten van elkaar oppikken. Zo kun jij je somber voelen, pessimistisch zijn en het gevoel hebben dat je niet vooruit komt en je begrijpt maar niet waar deze gevoelens vandaan komen. Doordat je elkaars gevoelens opvangt, helpen jullie elkaar versneld met het transformeren van oude blokkades. De kunst is om te onderscheiden: wat is van mezelf en wat is van mijn tweelingziel? Zo kun je de opgepikte energie makkelijker afvoeren.

Mogelijk komen tweelingzielen in deze periode erachter dat hun twin of iemand uit hun omgeving jaloers of boos is of zelfs wraak wil nemen. Jullie kunnen in de war zijn: is het écht zo of verbeeld ik het me maar? Verder kan het zijn dat jullie bijzondere spirituele ervaringen hebben, die aanzetten tot een dieper transformatieproces. Het is goed om niet meer te vluchten voor vervelende gevoelens, maar erdoorheen te gaan. Met als doel om een balans in jezelf te vinden en uiteindelijk dichter bij elkaar te komen.


Bron Inspirerend leven