Evenementen 
Het Vlinderhuis De Oase

Huiskamer Thema-avonden

15,- euro

Woensdag avond 1x in de maand van 19:30 - 22:00


Huiskamer avonden / spirituele avonden.


Deze avonden staan in het teken van bewustwording, spirituele groei & gezondheid.


 • Een avond kan in het teken staan van boodschappen vanuit de spiritwereld doorgegeven door een medium
 • Een avond kan in het teken staan van bewustzijn en daarop gerichte lezingen.
 • Een avond kan gericht zijn op nieuwe technologieen en daarop gerichte lezingen en workshops
 • Een avond kan in het teken staan van Gezondheid en daarop gerichte lezingen.

Studie Groep Human Design

11,00

Human Design is een energetische blauwdruk en routekaart die inzicht geeft in wie we zijn waarom we doen zoals we doen en waarvoor we hier op aarde zijn. Deze unieke kaart is afgeleid aan het moment waarop je beboren bent en hoe de planeten op dat moment stonden lezen we dit af aan de hand van de leer van de Chinese I Ching, de tree of live van de kaballa, de  astrologie, het Hindu chakrasysteem en de kwantumfysica.


Deze combinatie geeft een diep inzicht in wie jij als uniek persoon bent en hoe je volgens jouw persoonlijke blauwdruk het mooiste uit je leven kunt halen. Elk type heeft zijn eigen manier en uitdaging om tot ontwikkeling te komen. Het nodigt uit om dieper in je eigen wezen af te dalen op zoek naar de essentie. Dit biedt grote verdieping van je leven met diepe inzichten in wie je in oorsprong bent.

.

Iedereen is diep geconditioneerd door omstandigheden en ervaringen uit het verleden. Als je werkelijk je blauwdruk durft te gaan leven, gaan er grote deuren open, komt er duidelijkheid, helderheid en rust in je hele systeem.


De ontmoeting met jezelf!


Verdiep je in jezelf door je te verdiepen in jouw Design. Inzichten, handvatten, herkenning, verdieping. Met jouw Human Design Chart gaan we stap voor stap kennis maken met de elementen waaruit jij bestaat.

 •  Wie ben jij?
 • Vanuit welke energie leef je?
 • Wat is je doel hier op aarde?
  En nog veel meer.

  Zeer ineressante materie die we eigenlijk allemaal mogen leren kennen of zouden moeten kennen. Gaan we wat dieper in de materie door te gaan kijken naar Human Design en Gezondheid Leefstijl & Voeding.

Woensdagmorgen 10:00 - 12:00 uur 1x in de maand

Datum: 05-06, 03-07, 07-08 (ovb), 04-09


Verbindings Stilte Wandeling

15,00

Ont-moet ont-haast,, weg uit de drukte van de dag naar de stilte van zijn!


Uit de buiten wereld in de binnen wereld uit je hoofd in je hart aanwezig zijn. Met elke stap die je zet kom je steeds dieper in je binnen wereld, tot het moment dat de wereld om je heen vervaagt en je een bent met jezelf in het hier en nu. Met boodschappen die tot uiting kunnen komen in het moment of in tekens uit en in de natuur die we nu ter harte mogen nemenen  en integreren in ons leven van alle dag.


Sitl in je hoofd stil om je heen!
In de stilte ben je ontvankelijk voor geluiden die je normaal niet kunt horen, de ruis is verdwenen en je bent afgestemd op wat er nu is in je binnen wereld die dit weer laat zien door gebeurtenissen tijdens de wandeling in wat je ziet hoort of ervaart.
 
Verbinding maken met jezelf vanuit rust stilte en je natuur Connectie met Lichaam Geest & Ziel!
Je gedachten naar een nulpunt brengen, waardoor innerlijke informatie naar boven kan komen in de aanwezigheid van het hier en nu. Geeft het je inzicht over de huidige situatie, of vraag die hier aan vooraf ging. Tijdens de wandeling staan we stil bij wat er op dat moment aandient en belichten we het vanuit een open houding. Is er ruimte om te delen, om zo elkaar te kunnen ondersteunen in het proces wat aanwezig is. Nemen we binnen de wandeling stilte momenten om via inzichtkaarten te kijken naar de onderliggende thema's die we met elkaar kunnen bespreken om vervolgens daarmee in stilte verder te lopen.

Zaterdagmiddag van 14:00 - 16:00 1x in de maand

Datum; 08-06, 13-07, 10-08 (ovb) 14-09

Creatie Sharing Circle

20,- euro

Een creatie sharing circle is een cirkel zittend aan tafel die ingeleid wordt door een geleide meditaite begeleid door klank afgestemd op het thema van de maand. Waarna we in stilte gaan creeëren in het beeld van wat we gezien of ervaren hebben op papier of met een ander aanwezig creatief medium, in tekening, beeld en/of woorden.

We blijven in stilte zodat we in ons zelf kunnen blijven met alles wat er is. Gaan we na het verbeelden  terug in meditatie om het in onszelf te verdiepen en verder uit te werken. Wat we ook weer uitwerken in een creatie op papier of met een ander aanwezig medium.


De sharing circle zetten we in om ons verhaal met elkaar te delen zodat we van elkaar kunnen leren en inzichten aan elkaar kunnen doorgeven. De creator zit vaak in een verhaal vast die hij/zij zelf heeft gecreeerd en is blijven herhalen waardoor we niet meer verder kunnen kijken dan het verhaal. Een andere kijk op het gegeven wat er gecreeerd is geeft een nieuwe blik op het gebeuren waardoor er nieuwe inzichten kunnen ontstaan en een nieuwe verhelderende weg kan worden ingeslagen voor meer levensgeluk.


Sharing Stick;

In deze sharing circle maken we gebruik van een Sharing Stick. 
Wie deze in handen heeft krijgt de ruimte om te delen, zonder te worden onderbroken om zijn /haar verhaal te doen luisteren de anderen aandachtig naar wat er vertelt wordt. Na het delen is er ruimte om op het gedeelde te reageren door een interactief gesprek waarbij we luisteren naar wat de ander in te brengen heeft zonder te veroordelen. De ontvanger kan hier op reageren of het geven mee nemen  om er thuis nog eens over na te denken. We laten alles wat gedeeld is tussen de vier muren en dit wordt niet gedeeld buiten deze vier muren zonder toestemming van de des betreffende persoon.

Datum; 26-05 & 23-06-2024 
Tijd; 14:00 - 16:30 uur

Sound Healing Circle

22,- euro

Sound Healing is een ligconcert  die ingeleid wordt door een geleide meditatie afgestemd op de tijd van het moment of op een bepaald thema wat actueel is. En overgaat in de helende klanken van de instrumenten afgewisseld met de stem of helende liederen. Je kan een ligconcert ervaren als een klankreis die je maakt op de trilling en vibratie van de persussie klankinstrumenten voor meditatie en healing. Je maakt een reis door tijd en ruimte terwijl je lichaam ontspannen op een matje ligt. Je geest wordt meegenomen door de helende klanken van de persussie instrumenten naar een moment in de tijd om heling te brengen zodat oud trauma kan worden losgelaten.

We sluiten de cirkel met een stilte moment, zodat je de klanken verder kunt laten  resoneren en de ontspanning nog dieper kan zakken en langer kunt vasthouden.

Hierna kun je ervoor kiezen om in stilte te blijven of je ervaring te delen met de groep. Wij staan altijd open voor een  interactie aan het eind maar we respecteren ook dat iemand in stilte wil blijven.


Werking van een klankreis
Helende klanken werken diep in op jouw lichaam en brengen het daarin aanwezige water in beweging waardoor ervaringen die we hebben opgeslagen/weggestopt de mogelijkheid krijgen om naar de oppervlakte te komen. Wat beelden en/of gevoelens met zich mee kan brengen die tot uiting kunnen komen in je verbeelding of gevoelservaring. Waardoor ze de ruimte krijgen om helderheid te geven in een bepaalde situatie of gebeurtenis. Of de weg vinden om los te laten en te verdwijnen uit je systeem wat een bevrijding geeft en innerlijke rust.
Door het in beweging brengen van het water wat in ons lichaam aanwezig is kan het zijn dat je na een healing concert meer moet plassen dan normaal. Het extra drinken tijdens een healing concert zorgt ook voor het makkelijk afvoeren van afvalstoffen (ontgiften) Hierdoor raden we aan geen koffie te gebruiken voor een healing concert - klankreis


Praktische informatie

 • Er zijn in de ruimte matjes & kussentjes aanwezig, echter deze zijn niet dik. Om comfortabel te liggen is een eigen matje of kussen misschien fijner,
 • Fleeche dekentjes zijn aanwezig
 • Toch liever zitten, geeft dit dan even aan bij aanmelden dan zorgen we voor een ruggesteun om comfortabel op de grond te zitten.
 • Flesje water voor het afvoeren van afvalstoffen die los komen op de trilling van de klanken, heb je baadt om meer water te drinken. Wat we zeker aanraden na het concert om  voldoende te drinken.
 • Comfortabele warme loszittende kleding & warme sokken Het ondergaan van een klankreis en het lang stil liggen maakt dat je lichaam sterk kan afkoelen en je het sneller koud kunt hebben, om goed te blijven ontspannen helpt het als je lekker warm blijft.

Datum; 26-05 & 23-06-2024 
Tijd; 19:00 - 21:45 uur